Sådan undgår du tør og irriteret vinterhud

Du ved det sikkert allerede – vinterhalvårets kulde og blæst kan gøre huden tør og irriteret. I dette indlæg giver vi dig 4 tips til at undgå vinterhud.

1.       Blid afrensning

At rense sin hud inden sengetid er altid en god ide. Er du plaget af tør og irriteret vinterhud, er der dog et par ting, du skal have in mente.

Renser du normalt din hud med produkter, som indeholder sæbe? Så bør du overveje at skifte dem ud med rensemælk. Renseprodukter, som indeholder sæbe, affugter nemlig huden væsentligt mere end rensemælk, og har du tør vinterhud, så gælder det om at holde på fugten! OBS: Sæbeholdige renseprodukter er alle dem, der skummer op. Vælger du en rensemælk, som skal skylles af, så brug lunket vand – varmt vand udtørre huden.

Efter rensning af huden, kan du med fordel bruge en skintonic for at lukke porerne. Pas dog på med skintonic, for mange af dem indeholder alkohol. En vintertør hud skal have en skintonic uden alkohol, for at undgå udtørring.

2.       Fugt er alfaomega

En god fugtighedscreme er et must, hvis du døjer med tør vinterhud. Har du problemer med meget tør hud, kan en nærende federe creme gøre underværker. Hvis du har tendens til uren hud skal den fede creme ikke bruges hver dag, for så stopper porerne til, men gerne to aftener om ugen. Hvis du alligevel skal ud og opdatere skønhedsgarderoben til den kolde sæson, så køb en creme med solfaktor i – solen kan også skade, selvom det er vinter.

En god serum kan rede en træt og tør vinterhud – du bruger den efter afrensning og før din dag- eller natcreme. Der er mange skønne af slagsen! Fælles for dem er at man ikke skal bruge mere end et par dråber, så de er drøje i brug. Hvis jeg har lidt til overs på fingrene, når jeg har fordelt serummen på ansigtet tørrer jeg det ud i hårspidserne – håret brokker sig heller ikke over god næring.

3.       Ekstra fugt en gang om ugen

Din vintertrætte hud vil elske en nærende ansigtsmaske en gang om ugen. For at få så stort udbytte af den fugtgivende ansigtsmaske som muligt, er det en god ide at starte med at fjerne de døde hudceller med en let skrubbemaske. Skrubbemasken fjerner det grå skær, som døde hudceller giver. Ansigtsmasken giver din vinterhud et dejligt boost med fugt og næring. Sov eventuelt med den nærende maske, så vågner du op med dejlig blød og velfugtet hud.

4.       Husk hænder og læber

Døjer du med vinterhud, er der stor sandsynlighed for, at det ikke blot er dit ansigt, der tørrer ud, når vejret ændre sig. Hav en god håndcreme i tasken. Er det ikke nok, kan du om aftenen blande en fed creme som Elizabeth Arden’s Eight Hour Creme op med din håndcreme for at vågne op med bløde hænder. Køb en rigtig god læbepomade med solfaktor – så er du dækket ind. Børst læberne med en tør, blød tandbørste, for at opnår en blid eksfoliering, inden du påfører læbepomaden.

Nem opdatering af vinterprodukter

Online shopping er perfekt til opdatering af dine vinterprodukter. Du kan i ro og mag sidde hjemme i sofaen og læse om de forskellige produkter. Du kan også læse produktanmeldelser, og om andre med samme hudtype som dig er glade for dem.

Som Cashback World medlem får du Cashback på flere af internettets største skønhedsuniverser. Prøv f.eks. at klikke forbi Nordicfeel.dk, feelunique.dk eller Lookfantastic.dk. De har alle 3 et meget stort udvalg af skønhedsprodukter fra et utal af kendte brands.

Find alle vores skønhedspartnere her.

Del dette indlæg...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest